Vizsgálatot indított az NBH Hagyó állítólagos vesztegetése miatt

Vágólapra másolva!
A Nemzetbiztonsági Hivatal (NBH) azonnali vizsgálatot rendelt el, miután a Hír Tv Célpont című műsorában egy öt éve körözött férfi azt mondta, hogy a Főtáv munkatársaként az NBH egyik munkatársának és Hagyó Miklós akkori szocialista főpolgármester-helyettesnek is milliókat juttatott vissza különböző szerződésekért.
Vágólapra másolva!

Azonnali vizsgálatot rendelt el Balajti László altábornagy, a Nemzetbiztonsági Hivatal (NBH) vezetője, miután a Hír Tv egyik pénteki műsorában egy férfi azt mondta, hogy az NBH egyik embere megkereste, hogy világítsa át a fővárosi céget.

A műsorban bemutatott, két évvel ezelőtt készült videofelvételen Joó Tibor elmondja, 2007 végén nevezték ki a Főtáv munka- és tűzvédelmi igazgatójává, de saját állítása szerint akkor már öt éve körözték. Az adásban elhangzott: Joó Tibor 2007 nyarán a körözési top 100-as lista 42. helyén szerepelt csalás miatt.

Havi 50 millió vissza?

A férfi a videofelvétel szerint azt állította, hogy a szerződés aláírása előtt néhány hónappal kereste meg az NBH egyik munkatársa, hogy világítsa át a Főtáv munka- és tűzbiztonsági, amiért 4 millió forintot át kellett adnia az NBH összekötőjének. A férfi azt is mondta, hogy találkozott Hagyó Miklós akkori szocialista főpolgármester-helyettessel is, és a szocialista politikus azt kérte tőle, hogy a kiszámlázott 56 millió plusz áfából adjon vissza neki havi 50 millió forintot.

"A Főtáv Zrt. nem szerepel a nemzetbiztonsági védelem alatt álló intézmények listáján és így az NBH-nak semmiféle hivatalos kapcsolata nem lehetett e cég tisztségviselőivel" - reagált a fővárosi távhőszolgáltatást végző cég. "Vállalatunk elhatárolódik az objektív tájékoztatás gondolatát nélkülöző adástól, továbbá az abban elhangzott hamis vádaktól. Ezen túlmenően megtesszük a szükséges jogi lépéseket a Hír Tv és a műsorban megszólaló Joó Tibor ellen" - teszi hozzá a Főtáv közleménye.