Börtönbe kerül a mándoki tanárt összeverő anya

Vágólapra másolva!
Jogerősen fél éves börtönbüntetést kapott az az asszony, aki tavaly összeverte kisebbik gyermekének tanárát. Mivel korábban felfüggesztett börtönre ítélték lopásért, azt a büntetést is le kell töltenie.
Vágólapra másolva!

A korábban meghozott ítéletet helyben hagyva hat hónap börtönbüntetésre ítélte kedden a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Bíróság azt az asszonyt, aki tavaly februárban megverte a mándoki általános iskola egyik pedagógusát.

Az asszony és 19 éves lánya azért bántalmazta a 26 éves tanárnőt, mert az asszony kisebbik gyermeke hazaérkezése után arról panaszkodott, hogy a tanár figyelmeztette őt magatartása miatt. A feldühödött anya felkereste az iskola színháztermében a gyerekekkel éppen egy műsort próbáló pedagógust, trágár szavakkal szidalmazni kezdte, majd idősebbik lányával - a gyerekek szeme láttára - ütni kezdte, a radiátornak lökte, s többször belerúgott. A fiatal nő a bántalmazás miatt nyolc napon belül gyógyuló koponya- és mellkasi zúzódásokat szenvedett.

A két nőt még 2009 novemberében, közfeladatot ellátó személy elleni erőszak és testi sértés bűntettében találta bűnösnek a Kisvárdai Városi Bíróság. Az anyára hat hónap letöltendő börtönbüntetést szabott ki, s elrendelte korábbi, lopás miatt kiszabott hat hónapos börtönbüntetésének végrehajtását. Lánya - akit nyolc hónapra ítéltek, három év próbaidőre felfüggesztve - tudomásul vette az ítéletet, ezért az jogerőssé vált.

A végzés ellen az asszony fellebbezett, a keddi tárgyalási napon azonban sem ő, sem pedig ügyvédje nem jelent meg, ezért az ügyész az első fokon kiszabott ítélet helyben hagyására tett indítványt, amelyet a megyei bíróság elfogadott. Az asszonynak így - mivel felfüggesztett szabadságvesztés hatálya alatt követte el a bűncselekményt - korábbi büntetését is le kell töltenie.