A rendőrség belső elhárításánál dolgozhatott a görcsönyi bankrabló

Vágólapra másolva!
A Rendvédelmi Szervek Védelmi Szolgálatán dolgozik a férfi, akit a görcsönyi takarékszövetkezet kirablásával gyanúsítanak - írja a Dunántúli Napló internetes kiadása. A férfi valamivel kevesebb, mint háromszázezer forintot vitt el a takarékból, a rabláshoz szolgálati fegyverét és autóját használhatta.
Vágólapra másolva!

A Rendvédelmi Szervek Védelmi Szolgálatán, azaz a belső elhárításnál dolgozik a férfi, akit a görcsönyi takarékszövetkezet kirablásával gyanúsítanak - írja a Dunántúli Napló internetes kiadása, a Bama.hu. A rendőrség se cáfolni, se megerősíteni nem akarta a lap értesüléseit. Dakos József dandártábornok, a megye rendőr-főkapitánya kedden délután azt mondta a Dunántúli Naplónak, a gyanúsított nem a megyei rendőr-főkapitányság állományában szolgál, ezért nem kompetens az ügyben, így nem kíván nyilatkozni. (Az RSZVSZ nem a rendőrségnek alárendelt szerv.) Azt, hogy a gyanúsított rendőr, a baranyai főügyészség helyettes főügyésze, Petréteiné Malomsoki Csilla is megerősítette kedden.

A görcsönyi takarékszövetkezetet múlt hét kedden rabolta ki fegyverrel egy napszemüveges, sísapkás férfi, aki a támadás után elmenekült a helyszínről. A férfi a baranyai lap információja szerint valamivel kevesebb mint háromszázezer forintot vitt el a takarékból. A fegyverét nem használta, a rablásban senki nem sérült meg. A rendőrség a biztonsági kamerák alapján a férfiről és a meneküléshez használt kocsiról is pontos leírást adott a rablás után, ezek alapján a kommandósok még aznap elfogtak egy fiatal, ócsárdi férfit, mert az autója hasonlított a felvételeken szereplőre. A fiatal férfit még aznap, kihallgatás után elengedték.

A rablás az ipari kamera felvételén

A gyanúsítottat az MTI információi szerint kollégái ismerték fel, ezek után fogták el a kommandósok. A gyanú szerint a rablást szolgálati fegyverével és szolgálati autóval követte el. A Bama.hu több, a gyanúsítottat ismerő rendőrrel beszélt kedden délután, ők értetlenül álltak a fejlemények előtt, valójában nem hiszik, hogy kollégájuk követhette el a rablást. Többen egyenesen úgy fogalmaztak: kizárt dolog, hogy mindez igaz legyen. Az esetleges motivációval kapcsolatban ennek megfelelően semmilyen információval nem tudott szolgálni egyikük sem.