Újabb vesztegetéssel gyanúsítják a BKV volt jogi igazgatóját

Vágólapra másolva!
Egy értékes budai ingatlan áran alul történő megvásárlása a legújabb gyanúsítás Sz. György, a BKV korábbi jogi igazgatója ellen. A nyomozók szerint Sz. György megvesztegette egy bank és egy ingatlanközvetítő munkatársát is, hogy féláron jusson hozzá az ingatlanhoz. A volt igazgatót tavaly decemberben vették őrizetbe, azóta már hat ügyben folyik ellene az eljárás.
Vágólapra másolva!

Újabb bűncselekménnyel gyanúsítja a rendőrség Sz. Györgyöt, a BKV volt jogi igazgatóját, aki jelenleg is előzetes letartóztatásban van - közölte a Repülőtéri Rendőr Igazgatóság csütörtökön az MTI-vel. A nyomozás során a reptéri rendőrség bizonyítékokat talált arra, hogy a volt jogi igazgató "némi kenőpénz fejében" jóval áron alul jutott egy budai ingatlanhoz.

Az ingatlan értéke közel 120 millió forint, a volt jogi igazgató azonban 60 millió forintért jutott hozzá egy országos kereskedelmi bank és egy adás-vétellel foglalkozó ingatlaniroda vezetőjének megvesztegetése útján. A rendőrség gyanúsítottként hallgatta ki a mind a pénzintézet, mind az országos hálózattal rendelkező ingatlaniroda egyik fiókjának vezetőjét. Jelenleg vesztegetés bűntett megalapozott gyanúja miatt folyik eljárás ellenük.

Az újabb feltételezett bűncselekmény miatt a volt jogi igazgatóra - aki ellen így már összesen hat bűncselekmény miatt folyik eljárás - akár három évig terjedő büntetési tétel róható ki, míg a két újabb gyanúsított esetében kettőtől nyolc évig terjedő szabadságvesztés. A két gyanúsított szabadlábon védekezhet - áll a közleményben.

A BKV-s vesztegetési ügy tavaly december 4-én pattant ki, amikor a rendőrség házkutatást tartott a BKV Akácfa utcai székházában. A székházat megszálló rendőrök egy informatikai szerződést kerestek először. A feltételezés szerint a 28 millió forintos szerződésből osztottak volna vissza több millió forintot, ezt vehette át a szintén december 4-én, egy óbudai mélygarázsban vesztegetés közben tetten ért BKV-s jogi igazgató, Sz. György. Az üggyel összefüggésben R-V. Krisztinát, a Budapest Airport Zrt. jogi vezetőjét és Sz. Györgyöt is letartóztatták. Mindkettőjüket bűnszövetségben elkövetett vesztegetéssel, csalással és hűtlen kezeléssel gyanúsítják.