Hétfőről keddre tolják Orbán első miniszterelnöki útját

Vágólapra másolva!
Az eredeti tervekkel ellentétben nem hétfőn, csak kedden utazik hivatalos látogatásra Varsóba Orbán Viktor. Az egynapos látogatás után csütörtökön Brüsszelbe is ellátogat, hogy az Európai Unió vezetőivel találkozzon.
Vágólapra másolva!

A korábban közöltnél egy nappal később, csak kedden utazik Varsóba Orbán Viktor, akinek ez lesz az első hivatalos külföldi útja, miután leteszi a minszterelnöki esküt. Orbánt délután háromkor katonai tiszteletadással fogadják a lengyel fővárosban, majd négyszemközt tárgyal Donald Tusk lengyel miniszterelnökkel, később pedig plenáris üléseken is részt vesz - közölte a Fidesz sajtóosztálya.

Magyarország számára stratégiai fontosságú a közép-európai együttműködés erősítése, és ebből a szempontból a magyar-lengyel kapcsolat kiemelkedik - indokolta a lengyel látogatást a múlt hét végén Szijjártó Péter szóvivő.

Orbán Viktor második hivatalos útja Brüsszelbe vezet majd június 3-án, ahol az Európai Unió vezetőivel találkozik. José Manuel Barrosóval, az Európai Bizottság elnökével négyszemközt is fog tárgyalni. Brüsszelben Orbán a világválságra adandó közös európai válaszról fog egyeztetni - mondta Szijjártó.