Politikai rendezvény és futóverseny nehezíti a pesti közlekedést a hétvégén

Vágólapra másolva!
Kormányrendezvény, futóverseny és útfelújítás miatt lesznek forgalomkorlátozások a hétvégén Budapesten. A rendőrök is fokozottan ellenőriznek majd egy focimeccs miatt.
Vágólapra másolva!

Több helyen is forgalomkorlátozásokra és lezárásokra kell számítani a hétvégén Budapesten. Szombaton lezárják a Kossuth teret, a Vértanúk terét, a Miniszterelnöki Hivatal parkolóját, az Alkotmány utcát, a Széchenyi felső rakpartot a Kossuth tér és a Balaton utca között, illetve a Balassi Bálint utca mindkét oldalát a Kossuth tér és a Balaton utca között az "Új kezdet napja" nevű rendezvény miatt. A lezárás szombaton délután fél kettőtől este hétig érvényes. A jelzett helyeken pénteken 17 órától tilos parkolni, a tilalom szombat este 21 óráig érvényes.

Futóverseny is lesz. A "7. Generali Budapest futógála" miatt szombaton délután kettőtől nyolcig lesz zárva teljesen a pesti alsó rakpart az V., IX., és XIII. kerületi részen. Dél és 14 óra, illetve 20 és 21 óra között viszont csak a Margit híd és a Dráva utca között lesz zárva a rakpart.

Felújítás miatt kell forgalomkorlátozásra számítani a Bosnyák téren. Itt szombat este 22 órától vasárnap délután 16 óráig lezárják a Nagy Lajos király útja és a Csömöri út kereszteződésének a templom felöli oldalát. A Nagy Lajos király útján az M3-as autópálya felől az Örs vezér tér irányába haladók forgalmát nem érinti a korlátozás. Az Örs vezér tér felől az M3-as autópálya felé haladó oldalon azonban ideiglenes forgalmi rend lesz érvényben. A felújítás második üteme június 5-6-án lesz, akkor szintén forgalmi változásra kell számítani.

A közlekedők fokozott ellenőrzésre is számíthatnak a hétvégén Budapesten, a szombati, Magyarország-Németország barátságos labdarúgó mérkőzés miatt. A BRFK a várhatóan jelentős számú szurkoló miatt rendelte el az ellenőrzéseket, a közrend és közbiztonság fenntartása érdekében péntek délután 16 órától éjfélig és szombaton reggel 8-tól szintén éjfélig.