Öt fideszes javaslaton variálna az MSZP

Vágólapra másolva!
Öt, a Fidesz által beterjesztett törvényjavaslat korrekcióját kéri az MSZP. A szocialisták többek között a Trianont nemzeti emléknappá nyilvánító javaslaton, illetve az önkormányzati képviselők számát csökkentő javaslaton változtatnának.
Vágólapra másolva!

Öt, már beterjesztett fideszes törvényjavaslat korrekcióját kéri az MSZP. Erről Lendvai Ildikó az MSZP elnöke beszélt vasárnapi sajtótájékoztatóján.

Lendvai felszólította a Fideszt, hogy vonja vissza az állami vagyonról szóló törvényjavaslat azon részét, amely szerint a jövőben pályáztatás nélkül lehetne privatizálni állami tulajdont. Az MSZP szerint a Trianon nemzeti emléknappá nyilvánításáról szóló határozat szövegében világossá kell tenni, hogy a sebek gyógymódja nem a határrevízió.

Az MSZP szerint szüneteltetni kellene a kisebbségi önkormányzatok és az önkormányzati testületek létszámának csökkentéséről szóló javaslatok parlamenti vitáját, amíg a kormánypártok nem egyeztetnek az érdekképviseltekkel. Lendvai hozzátette: követelik a korrekciót a családi pótlék szabályainál is, mert ennek nem a gyerek büntetését, hanem a segítését kell szolgálnia.