Megduplázta az árvízi védekezésre fordítható összeget első döntésével az Orbán-kormány

Vágólapra másolva!
Duplájára emelte az árvíz elleni védekezésre fordítható összeget az Orbán-kormány első, hétfői ülésén, ahol arról is döntött a kabinet, hogy újra elindítja a polgári törvénykönyv (Ptk.) módosításának előkészítését a Vékás Lajos-féle bizottság közreműködésével.
Vágólapra másolva!

Az Orbán-kormány első döntésével kétszeresére, az eddigi 800 millió forintról több mint 1,5 milliárd forintra emelte az árvíz elleni védekezésre fordítható összeget a kormány, vagyis ennyit kapnak azok a családok, akik segítségre szorulnak az árvíz miatt - jelentette be Nagy Anna kormányszóvivő.

Az új kormány arról is döntött, hogy újra elindítja a Polgári törvénykönyv (Ptk.) módosításának előkészítését. A munkát a Vékás Lajos-féle bizottságra bízták. Az előző kormány működése alatt Vékás Lajos akadémikus és 19 munkatársa elkezdte a Ptk. módosításának előkészítését, ám 2007-ben az Igazságügyi és Rendészeti Minisztérium egyik szakállamtitkára közölte az akadémikussal, hogy a kabinet eltér az általuk összeállított tervezettől. "Ezt a régi igazságtalanságot igyekszik orvosolni most a kormány", és újra elindítja a Ptk.-módosítás folyamatát a Vékás-féle bizottság közreműködésével. Vékás Lajos és munkatársai újra felhatalmazást kapnak arra, hogy elkezdjék, újrakezdjék a munkát - mondta Nagy Anna.

A kormányszóvivői sajtótájékoztatón Navracsics Tibor közigazgatási és igazságügyi miniszter bejelentette, hogy ezen a héten hivatalba lépnek a kormány államtitkárai, és várhatóan a jövő hét közepéig a helyettes államtitkári kar is munkába fog állni.