Beismerte tettét a szombathelyi gyilkosság gyanúsítottja

Vágólapra másolva!
Beismerte a gyilkosságot az a 23 éves szombathelyi férfi, akit a hétvégén vettek őrizetbe egy 17 éves lány megölésének gyanújával. A rendőrök szerint a férfi két hónapig rejtegette a lány holttestét a padláson egy zsákban.
Vágólapra másolva!

Beismerte az emberölést az a 23 éves fiatalember, akit a rendőrség egy 17 éves eltűnt lány megölésével gyanúsít - közölte Halmosi Zsolt, Vas megye rendőrfőkapitánya sajtótájékoztatón Szombathelyen hétfőn. A holttestet a múlt héten találták meg egy szombathelyi ház padlásán, egy zsákban. A rendőrség szerint a férfi két hónapon át, műanyag zsákokba csomagolva rejtegette a lány holttestét. A halál pontos okáról és a bűncselekmény indítékáról a nyomozás érdekében továbbra sem adnak tájékoztatást.

A fiatal lány eltűnését március 26-án jelentették hozzátartozói a rendőrségen, de korábban semmiféle adat nem utalt arra, hogy bűncselekmény áldozatává vált volna. Az ügy azután vett fordulatot, hogy május 27-én este a Széll Kálmán utcában lakók egyike arról tett bejelentést: szomszédai egy erősen bűzlő, gyanús csomagot vittek ki a házból - mondta Palkó Andrea alezredes, a megyei főkapitányság bűnügyi osztályának vezetője.

A kiérkező járőröket a későbbi gyanúsított testvére vezette el a Szombathely környéki erdőrészre, ahol - a 87-es főút mentén, egy bekötőút mellett - megtalálták a lány holttestét rejtő zsákot.

A gyanúsított fiatalember az áldozatát többszörösen zsugorfóliába csavarta, kötelek, fadarabok segítségével zsugorította a holttestet, amelyet a ház padlásán, csigával és kötelekkel a gerendára felhúzva tartott. A rendőrség arról is beszámolt, hogy a boncmesternek másfél óra kellett ahhoz, hogy a csomagoló anyagokat és köteleket eltávolítsa az egyébként lemeztelenített holttestről.

A fiatal lányt ékszerei és a korábban tett szülői bejelentés alapján sikerült azonosítani, később pedig a gyanúsított megmutatta, hová rejtette el az áldozat ruházatát. A rendőrség szerint a férfi elfogásakor és kihallgatása során is cselekvőképesnek, beszámíthatónak mutatkozott, de a bűncselekmény jellege miatt elmeorvosi vizsgálatát már elrendelték.

A nyomozás eddigi adatai szerint a holttest elszállításában segítséget nyújtó lánytestvér nem tudott a zsák tartalmáról, illetve testvére félrevezette, így őt a rendőrség nem gyanúsítja bűncselekmény elkövetésével. Az emberöléssel gyanúsított fiatalembert a bíróság hétfőn előzetes letartóztatásba helyezte.