Csónakon járőrözve védték az üresen maradt házakat a rendőrök Igar-Vámon

Vágólapra másolva!
Csónakon járőrözve védték az üresen maradt házakat a tolvajoktól a rendőrök vasárnap éjjel a Fejér megyei Igar-Vám területén, miután este elöntötte a víz a települést és 50 házat ki kellett üríteni az egyik utcában. A megyében több helyen is utakat öntött el a víz és a sár.
Vágólapra másolva!

Elöntött a víz vasárnap este fél kilenc körül Igar-Vámon egy utcát, ötven ház került víz alá, az utcákat helyenként 120 centiméter magas víz borította el. A vízelvezető árkokat éjjel 11 órára sikerült kitisztítani, de 25 ház így is víz alatt maradt. A lakókat ideiglenesen a művelődési házban szállásolták el. A rendőrök csónakokon járőrözve védték az üresen maradt házakat a tolvajoktól.

A Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság hétfői tájékoztatása szerint a megyében vasárnap egyébként főleg utakat öntött el a víz és a sár. Délután öt óra körül a 64-es főút Mezőszilas és Igar közötti szakaszán keletkezett sárátfolyás. Nem sokkal ez után le kellett zárni a Mór és Pusztavám közötti alsóbbrendű utat, mert egy száz méteres szakaszt elárasztotta a Vértesből lezúduló víz. A körülbelül húsz centiméter magas vizet tíz centiméter vastag sár kísérte. Sérülés nem történt, éjjel tizenegy óráig tartott a terelés. Este fél nyolckor a 63-as főúton, Cece és Vajta között kellett lassítani a forgalmat, hogy az ott keletkezett sárátfolyást le lehessen takarítani.