Parkolási tilalom és útlezárások lesznek a Trianon-megemlékezések miatt Budapesten

Vágólapra másolva!
Útlezárásokra és parkolási tilalomra kell számítani Budapesten a hétvégi rendezvények és megemlékezések miatt - közölte a rendőrség. A városban a Trianon-megemlékezések mellett több nagy kulturális esemény is lesz, ami többek között a belvárost, a Hősök terét és az Andrássy út környékét béníthatja meg.
Vágólapra másolva!

Csütörtök délutánig összesen 29 rendezvényt jelentettek be a hét végére különböző szervezetek és magánszemélyek Budapesten - közölte a rendőrség. Pénteken, illetve szombaton a trianoni megemlékezések mellett több kulturális és sportesemény is lesz a fővárosban: ezek miatt sok helyen forgalomkorlátozásra kell majd számítani - derül ki a BRFK közleményéből.

A programok között a rendőrség külön említi a parlamentben péntekre összehívott trianoni emlékülést, amely után a képviselők a Bazilikában vesznek részt ünnepi szentmisén. A hétvégére a Hősök tere versenypályává alakul, itt tartják a szervezők a Nemzeti vágtát, a Városligetben pedig az úgynevezett Egészség-liget rendezvény, valamint egy mellrák elleni felvonulás kap helyet.

A rendezvények miatt a hétvégén a közlekedőknek és a Budapesten élőknek is lezárásokra és egyéb forgalomkorlátozási intézkedésekre kell felkészülniük - írja a BRFK. A nagy rendezvények környékén parkolási tilalom lesz érvényben, nem lehet majd megállni a belvárosban a Kossuth tér és a Bazilika környékén, valamint a Városligetben, az Ötvenhatosok terén, a Hősök terén és az Andrássy úton sem.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság közleménye szerint felkészült a rendezvények biztosítására, amelyek elsősorban a közlekedési rendőröknek jelentenek majd többletfeladatokat. Arról, hogy pontosan melyik utcákat mikor zárják le, illetve hogy hol meddig tilos a parkolás, a BRFK részletes tájékoztatót tett közzé honlapján, amelyet itt olvashat.