Gyurcsány: Orbán attól fél, hogy lelepleződik

Vágólapra másolva!
Gyurcsány Ferenc korábbi kormányfő szerint abszurd dolog csőddel riogatni, most a legfontosabb dolog, hogy fegyelmezett gazdaságpolitikát folytasson a kormány. Gyurcsány szerint ezt már a Fidesz is érti, és azért beszél vészhelyzetről, hogy elfogadtassa a megszorításokat az emberekkel.
Vágólapra másolva!

Teljesen abszurd, hogy jön egy kormány, amely csődközeli helyzettel riogat. Ilyet csak az mond, aki rosszat akar az országának, vagy meg van bolondulva - mondta Gyurcsány Ferenc volt miniszterelnök a Klubrádióban. A fideszes politikusok nyilatkozatai alapján Gyurcsány szerint két dologra lehet gondolni. Az egyik, hogy a következő napokban a Fidesz azt fogja mondani: nem tudja teljesíteni választási ígéretét, a nagyarányú adócsökkentést, mert az ország válságközeli helyzetben van. A másik, hogy épp azért kommunikálnak vészhelyzetet, hogy részben megvalósíthassák az ígéreteiket.

A legfontosabb Gyurcsány szerint, hogy rendet tegyen a kormány gazdasági ügyekben. Ahhoz azonban, hogy jövőre 3 százalék körül tartsák az államháztartási hiányt, további fegyelmezett gazdaságpolitikát kell folytatni. Ma már érti a Fidesz, hogy megszorító intézkedéseket kell meghozni, de ezt csak úgy tudják elfogadtatni az emberekkel, hogy gazdasági vészhelyzetet kommunikálnak - mondta Gyurcsány, aki szerint hazugság, hogy a szocialista kormányok hibái miatt lesz szükség gazdasági intézkedésekre. Orbán Viktor attól fél, hogy le fog lepleződni, és ez meg fog történni - jelentette ki a korábbi miniszterelnök.

Gyurcsány azt mondta: ha a forint árfolyama gyengül, akkor az euróba igyekvő ország nemzeti vagyona csökken. Aki azt gondolta, hogy a háza ér 10 ezer eurót, kiderül, hogy most csak 8 ezret ér, kevesebbet fognak érni a nagy magyar vállalatok. Ma nem az unió, hanem a világ nem engedi, hogy felelőtlen gazdaságpolitikát folytasson az új magyar kormány, olyan nyomás lesz Orbán Viktoron, hogy azt elképzelni se tudja - tette hozzá a volt miniszterelnök.