A bangkoki nagykövetet jelölné államfőnek az MSZP elnöksége

Vágólapra másolva!
Az MSZP országos elnöksége Balogh András bangkoki nagykövetet javasolja a párt államfő-jelöltjének. Szombaton tartottak frakcióülést a szocialisták, itt arról is szó volt, hogyan politizáljanak ellenzékben.
Vágólapra másolva!

Lendvai Ildikó, az MSZP elnöke a párt szombati frakcióülésén tájékoztatta a képviselőket arról, hogy Balogh András bangkoki nagykövetet javasolja az országos elnökség a párt államfőjelöltjének - ezt Mesterházy Attila, az MSZP frakcióvezetője mondta a vasárnapi kongresszust felvezető tanácskozás után. Erről most nem volt vita, hiszen a kongresszus napirendjén is szerepel a téma - tette hozzá.

Mesterházy arról is beszélt, hogy az egész napos informális frakcióülésen az ellenzéki politizálás irányait, a követendő stratégiát és feladatokat vitatták meg, döntést nem hoztak. Az MSZP ellenzékben kemény kritikai stílusban kíván politizálni és az emberek mindennapjainak problémáira választ adó javaslatokat kíván kidolgozni - jelentette ki. Hozzátette, nemcsak a parlamentben, hanem azon kívül is képviselni kell az MSZP politikáját, ezért a frakció 1998 és 2002 között már összehívott "rész-országgyűléseket" és párbeszédgyűléseket fog szervezni.

A Népszabadság pénteken írt arról meg nem nevezett szocialista forrásokra hivatkozva, hogy a szocialisták államfő-jelöltjeként szóba jött Glatz Ferenc, a Magyar Tudományos Akadémia (MTA) korábbi elnöke, de esélyesebb Balogh András bangkoki nagykövet. Balogh az MTA doktora, az MSZP Tudományos Tagozatának volt elnöke, és korábban vezette a párt Táncsics Mihály Alapítványának a kuratóriumát. A jelenlegi államfő, Sólyom László hivatali ideje augusztusban jár le.