Hétvégi házakat fosztogató bandát fogtak el Gárdonyban

Vágólapra másolva!
Nágytagú tolvajbandát fogtak el a rendőrök Gárdonyban. A tolvajok a gyanú szerint hétvégi házakat törtek fel. A nyomozók a banda elfogása után  több teherautónyi, valószínűleg lopott tárgyat talált a házkutatások során.
Vágólapra másolva!

Egy hétvégi házakat fosztogató tolvajbandára csaptak le hétfőn este a rendőrök Gárdonyban - közölte szerdán a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság. A május eleje óta borzolta a kedélyeket Gárdonyban, ahol több hétvégi házat is kifosztottak. A társaság gyakran válogatás nélkül mindent elvitt: értékesebb kárpitok, antik bútorok, szerszámkészletek, horgászbotok, kerékpárok, műszaki cikkek, dísztárgyak, de akár még egy tábla csokoládét is.

A nyomozók három férfit és egy nőt azonosítottak lehetséges elkövetőként. A gyanú hétfőn estére erősödött meg annyira, hogy rajtaütöttek a bandán. Egyikőjük gárdonyi ingatlanán csípték el a három helybélit és egy székesfehérvári férfit. A három gárdonyi lakos közül kettő férfi, egy nő. Ketten büntetett előéletűek, ketten viszont még nem álltak bíróság előtt.

Elfogásuk után a rendőrök három gárdonyi és egy fehérvári ingatlanon tartottak házkutatást. Ezalatt több teherautónyi - nem kevesebb, mint 250, kisebb-nagyobb értékű - tárgyat foglaltak le. A nyomozók azt gyanítják, hogy a csapat valószínűleg nem csak Gárdony területén követett el bűncselekményeket.