B. Nagy Lászlót indítja a Fidesz Szegedért

Vágólapra másolva!
A közgazdász végzettségű B. Nagy Lászlót, a párt parlamenti képviselőjét indítja a szegedi polgármesteri székért a Fidesz - jelentette be a párt szegedi szervezete csütörtökön. B. Nagy kijelentette: nem ellenségének, hanem ellenfelének fogja tekinteni a jelenlegi polgármestert, és az MSZP jelöljtét, Botka Lászlót.
Vágólapra másolva!

B. Nagy László közgazdászt javasolja Szeged polgármesterjelöltjének a Fidesz helyi szervezete - jelentette be Gyimesi László, a párt helyi elnöke csütörtökön. A Fidesz városi elnöksége egyhangú döntéssel javasolta B. Nagy László jelöltségét, amelyet a szegedi szervezet 140 szavazó tagja közül 133-an támogattak - mondta a politikus a szavazást követően.

B. Nagy László elmondta, hogy ellenfélként, és nem ellenségként tekint Botka László jelenlegi szocialista polgármesterre, akit tisztességes versenyben kíván legyőzni. A politikus elmondta, hogy már az országgyűlési kampány időszakában elkezdte polgármesteri programjának előkészítését, amelyhez kikéri a város meghatározó, véleményformáló csoportjainak véleményét. Tervei szerint a programot két-három hét múlva mutatja be a nyilvánosságnak.

A jelölt Szeged jövője szempontjából a legfontosabb feladatának azt tekinti, hogy biztosítsa a feltételeket ahhoz: a város két meghatározó foglalkoztatója - az egyetem és az önkormányzat - mellett a kis- és a közepes vállalkozások és a befektetők is új munkahelyeket teremthessenek.

B. Nagy László 2010 áprilisában a Fidesz Csongrád megyei területi listájáról szerzett országgyűlési képviselői mandátumot. A parlament honlapján olvasható életrajza szerint 1983-ban a Debreceni Agrártudományi Egyetemen szerzett agrármérnöki diplomát, majd 1994 és 2000 között megszerezte az angliai Brunel University Buckinghamshire Management Studies diplomáját, valamint ugyanott elvégezte az intézmény MBA képzését is. 1992-ig a Gabonatermesztési Kutató Intézet tudományos munkatársa volt, majd szegedi bankfiókokban dolgozott vezető beosztásban, 2008-tól pedig több gazdasági társaságot is irányított.

Szeged jelenlegi polgármestere, Botka László 2006-ban másodszor tudott nyerni Szegeden, akkor a voksok mintegy 58 százalékát kapta. A 2010-es országgyűlési választásokon azonban a Szeged egy részét és négy közeli községet magában foglaló egyéni választókerületben a fideszes Bohács Zsolt legyőzte őt, így Botka László az MSZP megyei listájának éléről jutott be a parlamentbe.