Felvonulást szerveznek a hetero büszkeség mellett

Vágólapra másolva!
Szeptember 4-én hetero büszkeség napi felvonulást tartanának az Andrássy úton - írja a Magyar Nemzet. A rendezvényt már tavaly bejelentette a szervező, de akkor a rendőrség még túl korainak tartotta a bejelentését, idén azonban tudomásul vették az eseményt.
Vágólapra másolva!

Tavaly szeptemberben jelentette be először a rendőrségen az ötletgazda, Koletár Csaba, hogy hetero büszkeség napi felvonulást szervezne Budapesten. Ezt a rendőrség tavaly arra hivatkozva elutasította, hogy túl távoli az időpont, nem látják előre milyen közlekedési viszonyok lesznek egy év múlva. Azt javasolták, hogy májusban ismét keresse meg a rendőrséget. Koletár május 24-i, újabb beadványát már tudomásul vették.

A szeptember 4-re meghirdetett hetero büszkeség napjának ugyanaz a forgatókönyve, mint a melegparádéknak, és a helyszín is azonos: a Hősök terétől az Andrássy úton vonulnának az Erzsébet térre. Koletár szerint az a cél, hogy megmutassák, nemcsak az azonos neműek, hanem a különböző neműek viszonya is figyelemre méltó, és egyben tiltakoznának az ellen, hogy Magyarországon a homoszexuális eszméket nyíltan gyakorolni és népszerűsíteni lehet.

Gulyás Gergely fideszes képviselő, a parlament emberi jogi bizottságának alelnöke a lap kérdésére azt mondta: a gyülekezési törvény pontosan meghatározza, mikor lehet megtiltatni egy rendezvényt, és ilyen körülmény nem állt fenn. Ezért a fideszes politikus szerint a rendőrség helyes döntést hozott, mikor tudomásul vette a rendezvényt.