Vágólapra másolva!
Villámlással, erős széllel és esővel csapott le a vihar Észak-Magyarországra, Borsodban két épület villámcsapástól kigyulladt, Hajdú-Biharban és Szabolcsban fákat csavart ki és tetőket rongált meg a szél.
Vágólapra másolva!

Két épület is kigyulladt Borsodban a hétfőn délelőtti viharban. Varbón egy ház kéményébe csapott bele a villám, és az épület tetőszerkezete gyulladt ki. Tiszavalkon egy ötvenszer tíz méteres juhhodályba csapott bele a villám, az épület meggyulladt, az állatokat a tűzoltók mentették ki - Rétközi Ferenc, a megyei katasztrófavédelmi igazgatóság vezetője az MTI-nek. A megyében ezen kívül nem okozott különösebb károkat a vihar.

Hajdú-Bihar megyében mintegy 60-70 káresethez riasztották a tűzoltókat a hétfő délutáni vihar miatt, amely legerősebben a megye északi részén, Egyek és Hajdúböszörmény térségében tombolt. Az orkán erejű szél sok helyen rongálta meg a lakóházak tetőszerkezetét és több otthonra fát döntött. A tűzoltóság minden megyei egysége kárelhárításon dolgozik - közölte a megyei katasztrófa-védelem ügyeletese.

Orkán erejű széllel, nagy mennyiségű eső kíséretében csapott le a vihar Szabolcs-Szatmár-Bereg megye nyugati részére hétfő délután. A mintegy félórán át tartó, sűrű villámlással és égzengéssel kísért vihar Újfehértó térségében tombolt a legerősebben: a szél fákat tépázott meg, a hirtelen leesett csapadék miatt gyorsan megteltek az utak melletti vízelvezető árkok - tapasztalta az MTI tudósítója. A mályváskerti iskola épületére egy hatalmas fenyőfa borult rá, a város déli részén pedig több tetőt tépett le a hétfő délutáni viharos erejű szél. Mátyás B. Szabolcs, a település jegyzője a helyszínen az MTI tudósítójának azt mondta, hogy a városrészben több lakóház tetejét vitte el a szél, az esővíz pedig az óvoda épületébe is beszivárgott.

A város egyes részein nincs áram, fennakadások voltak a mobilkommunikációban is. A megyei katasztrófavédelem ügyletese az MTI-nek elmondta, hogy folyamatosan érkeznek a bejelentések a tűzoltókhoz, akiket többségében fakidőlésekhez és vízszivattyúzáshoz riasztanak.