Vesztegetéssel gyanúsított tábornokot menesztett Hende

Vágólapra másolva!
Felmentett egy vesztegetéssel gyanúsított tábornokot Hende Csaba honvédelmi miniszter. A tárca mindössze annyit közölt, hogy a katonai ügyészségre berendelt magas rangú katonai vezető beismerő vallomást tett.
Vágólapra másolva!

Azonnali hatállyal felmentett egy vesztegetés gyanújába keveredett tábornokot Hende Csaba, honvédelmi miniszter - közölte kedden a Honvédelmi Minisztérium.

A tárca közleményében megismételte a honvédelmi miniszter korábbi kijelentését miszerint: a Magyar Honvédség megújulásához elengedhetetlen, hogy mindazokat eltávolítsák, akik méltatlanná váltak az egyenruhához és szégyent hoztak a Magyar Honvédségre.

A Budapesti Katonai Ügyészségre gyanúsítottként berendelt fontos beosztásban dolgozó magas rangú katonai vezető beismerő vallomást tett - közölte a tárca. További részletet nem árultak el arról, hogy melyik tábornokról van szó.

Hende Csaba június elsején jelentette be, hogy június 5-ével kezdeményezi a köztársasági elnöknél Tömböl László vezérezredes, a HM Honvéd Vezérkar főnökének felmentését. Hazuga Károly altábornagy, vezérkarfőnök-helyettest június 1-jén mentette fel, ahogy Szilvásy Istvánt, a HM Állami Egészségügyi Központ főigazgatóját is.

Madarász Károly altábornagynak, a Katonai Felderítő Hivatal (KHF) főigazgatójának és Kovácsics Ferenc altábornagynak, a Magyar Honvédség Katonai Biztonsági Hivatal (MH KBH) főigazgatójának felmentését szintén június 5-i hatállyal kezdeményezte a miniszter a kormányfőnél.