Afganisztánba utazott a honvédelmi miniszter

Vágólapra másolva!
A magyar katonák körülményeiről akar tájékozódni Hende Csaba honvédelmi miniszter, aki szerdán megérkezett Afganisztánba, a Pol-e Khomriban lévő táborba. Hende találkozik az alakulat parancsnokával, Baghlan tartomány kormányzójával, és várhatóan tárgyalni fog az afgán védelmi miniszterrel és a nemzetközi NATO-erők parancsnokával is.
Vágólapra másolva!

Szerdán Afganisztánba érkezett Hende Csaba honvédelmi miniszter - közölte szerda délelőtt a honvédelmi minisztérium sajtóosztálya. A közlemény szerint a miniszter, ahogy korábban megígérte, a feladatok végrehajtásának helyszínein tájékozódik a misszióban szolgáló magyar katonák élet- és munkakörülményeiről, a magyar katonák ellátásáról és biztonságáról.

Hende és a vele tartó delegáció a Magyar Honvédség Tartományi Újjáépítési Csoport (MH PRT) Pol-e Khomriban lévő táborába utazott, ahol az alakulat parancsnoka még szerdán tájékoztatni fogja őt a magyar katonák tevékenységéről, időszerű feladatairól. Hende szintén szerdán találkozik Baghlan-tartomány kormányzójával, Monji Abdul Majid-dal is, majd ezt követően a magyar táborral ismerkedik - áll a közleményben, amely szerint a nap végi állománygyűlésen az újjáépítési csoport tagjainak lehetőségük lesz közvetlen beszélgetésben beszámolni eddigi tapasztalataikról.

A honvédelmi miniszter várhatóan találkozik és tárgyal Abdul Rahim Wardak afgán védelmi miniszterrel, valamint Stanley McChrystal vezérezredessel, az ISAF - a nemzetközi NATO-erők - parancsnokával is - közölte a honvédelmi tárca sajtóosztálya. Magyarország 2003 óta vesz részt a NATO afganisztáni missziójában. A Magyar Honvédségnek jelenleg több mint 360 katonája vesz részt az ISAF-műveletekben.