Már húsz gyanúsítottja van a pécsi vesztegetési ügynek

Vágólapra másolva!
Már húsz embert gyanúsítottak meg a pécsi egyetemen indult vesztegetési ügyben. Tízen vannak előzetes letartóztatásban. Összesen hatan az egyetem alkalmazottai.
Vágólapra másolva!

Eddig húsz embert gyanúsítottak meg a Pécsi Tudományegyetem (PTE) gazdálkodásával összefüggő vesztegetési ügyben - közölte szerdán a Nemzeti Nyomozó Iroda (NNI). A gyanúsítottak közül tízen jelenleg előzetes letartóztatásban vannak, további tíz ember szabadlábon védekezhet.

Az NNI területi főosztályának dél-dunántúli régiója április óta folytat büntetőeljárást bűnszövetségben elkövetett vesztegetés és más bűncselekmények gyanúja miatt. A nyomozók korábban mintegy húsz helyen tartottak házkutatást, több tárgyi bizonyítékot lefoglaltak.

A letartóztatottak közül hatan az egyetem dolgozói. Az elfogottak között van a PTE gazdasági főigazgatója, informatikai igazgatója, beszerzési osztályvezetője, annak helyettese, emellett egy beszerzésekért felelős munkatárs, valamint egy tanácsadó. További négy gyanúsított az egyetem három, informatikai termékekkel, irodaszerekkel foglalkozó beszállító cégének képviselője, egyikük korábban egyetemi alkalmazott volt.

Az MTI a gyanúsítottak védőitől korábban úgy értesült, hogy a rendőrség gyanúja szerint az egyetemi dolgozók pénzért jogtalan előnyhöz juttattak három céget különböző beszerzések során.