Pénzügyeiről faggatná munkatársait a pécsi egyetem

Vágólapra másolva!
A Pécsi Tudományegyetem nagyobb összegekért felelős munkatársainak nyilatkozatot kell tenniük arról, hogy nincsenek kétes pénzügyeik, és ilyenről beosztottjaik, kollégáik körében sem tudnak.
Vágólapra másolva!

A Pécsi Tudományegyetem (PTE) nagyobb összegekért felelős munkatársainak a jövőben nyilatkozatban kell kijelenteniük, hogy nincsenek kétes pénzügyeik, és ilyenről beosztottjaik, kollégáik körében sem tudnak.

Az egyetem új rektorától, Bódis Józseftől származó előterjesztés az intézmény gazdasági főigazgatóságán, valamint a nagyobb projekteken dolgozó alkalmazottakra terjed ki.

A döntést az után hozták, hogy a Nemzeti Nyomozó Iroda áprilisban nyomozást indított egy a PTE gazdálkodásával összefüggő, az egyetem több vezetőjét is érintő vesztegetési ügyben. Eddig húsz ember ellen indult eljárás, közülük tízen előzetes letartóztatásba kerültek.

A letartóztatottak között van a PTE gazdasági főigazgatója, informatikai igazgatója és a beszerzési osztályvezetője is. A gyanúsítottak egy része az egyetem beszállítójaként is működő cégeket képvisel.

Az MTI a gyanúsítottak védőitől korábban úgy értesült, hogy az NNI feltételezései szerint az egyetemi dolgozók pénzért jogtalan előnyhöz juttatták a három vállalkozást különböző beszerzések során.