Támadja az ÁSZ-elnökjelöltet egy korrupcióellenes szervezet

Vágólapra másolva!
Etikai problémákat vet fel Domokos László fideszes képviselő jelölése az Állami Számvevőszk élére a K-Monitor korrupcióellenes szervezet szerint, ezért kérik a Fideszt, hogy fontolja meg a jelölését. A szervezet szerint Domokos "kétes ügyei" miatt nem a megfelelő ember a posztra.
Vágólapra másolva!

Több szempontból is problémás Domokos Lászlónak, a Fidesz országgyűlési képviselőjének jelölése az Állami Számvevőszék (ÁSZ) elnöki posztjára - közölte a K-Monitor korrupciófigyelő iroda. A civil szervezet szerint egy pártpolitikus jelölése az ÁSZ élére veszélyezteti "az ország demokratikus stabilitását", mert a szervezet feladata az állami vagyon és a pártok gazdálkodása feletti őrködés. "Ha a Fidesz-KDNP ragaszkodik saját pártpolitikusának jelöléséhez, azzal nem csak az ÁSZ működését lehetetleníti el, de saját korrupcióellenes törekvéseit is hitelteleníti" - olvasható a civil szervezet közleményében.

A K-Monitor Iroda szerint Domokos jelölése etikai aggályokat is felvet, az ÁSZ élére ugyanis egy elismert, független és feddhetetlen előéletű szakembert kéne kinevezni. A Domokos nevéhez fűződő, a sajtóban napvilágot látott "kétes ügyek" viszont azt jelzik, hogy "személyében nem a legmegfelelőbb embert találta meg a kormánypárt".

Domokos Lászlónak, vagyonbevallása szerint, Budapesten és a Szarvashoz közeli Békéscsabán is több ingatlana van, a havi kétmillió forintos megyei közgyűlési elnöki fizetése mellett havi másfél millió forint jutalmat is megszavazott magának. A Békés megyei közgyűlés elnökeként részt vett azokban a "kétes kötvénykibocsátásokban", melyeket az ÁSZ vizsgálata jogsértőnek talált - írja a civil szervezet, amely emlékeztet arra is, hogy Domokosról kiderült, annak ellenére vett fel hosszú időn át lakásbérlési támogatást, hogy Budapesten két ingatlannal is rendelkezik. (Minderről bővebben itt olvashat.)