Szabálytalanul daráltak le iratokat a kormány szerint

Vágólapra másolva!
Pénzügyi elszámolások és szerződések is vannak azok közt az iratok közt, amelyeket az új kormány szerint ledarálva, szemeteszsákokban találtak meg egy, korábban a Miniszterelnöki Hivatalhoz tartozó épületben. A közigazgatási minisztérium helyettes államtitkára szerint a dokumentumokat szabálytalanul semmisítették meg.
Vágólapra másolva!

Nagy mennyiségű, 15 darab kukászsáknyi iratot semmiítettek meg a volt Miniszterelnöki Hivatal (MeH) Báthory utcai épületében - közölte pénteken Latorcai Csaba, a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium (KIM) helyettes államtitkára. Latorcai szerint az iratokat "teljesen szakszerűtlenül, a közigazgatási iratkezelés alapszabályait megszegve" semmisítették meg.

A ledarált iratok a helyettes államtitkár közleménye szerint különböző szakpolitikai területekről származnak: pénzügyi elszámolások, bérszámfejtés, szerződések, éves beszámolók, kisebbségi önkormányzatok 2009-es éves beszámolói is köztük vannak. Az iratmaradványokból kiderült, hogy nemcsak a nemzeti és etnikai kisebbségek főosztályán zajlott iratmegsemmisítés, hanem a költségvetési, személyi ügyi és a határon túli magyarok főosztályán.

A KIM munkatársai csütörtökön bukkantak a 15 zsáknyi ledarált iratra. Az iratok megsemmisítésére Latorcai szerint sem a nemzetpolitikai államtitkárság vezetője, sem az egyházi, nemzetiségi és civil kapcsolatok államtitkárságának vezetője nem adott utasítást, és értesítést sem kaptak róla. A helyettes államtitkár jegyzőkönyvet vett fel és bekérette az iratok másolatait.