Vágólapra másolva!
Egy alatt megtalálták S. Pétert, aki csütörtökön nem jelent meg a "fekete sereg" néven ismertté vált büntetőügy tárgyalásán. A férfit, aki ellen emberölés miatt adtak ki elfogatóparancsot, Óbudán fogták el a rendőrök. A bíróság délután elfogadta a magyarázatát: a vádlott állítólag beteg volt.
Vágólapra másolva!

Elfogták a rendőrök pénteken S. Pétert, aki csütörtökön nem jelent meg a "fekete sereg" néven elhíresült, feltételezett bűnszervezet ügyében tartott bírósági tárgyaláson - közölte a rendőrségi honlapon a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK). A rendőrök Óbudán találták meg a férfit, aki ellen a Fővárosi Bíróság emberölés bűntette miatt adta ki az elfogatóparancsot.

S. Péter korábban nem állt sem házi őrizet, sem lakhelyelhagyási tilalom hatálya alatt. A BRFK intézkedett a férfi soron kívül történő bíróság elé állításáról. A rendőrök az elfogott férfit a bíróságra vitték pénteken délután. A Fővárosi Bíróság az eset azt közölte a Független Hírügynökséggel, hogy a bíróság előtt a 17. rendű vádlott törvényes okra - megbetegedésére - hivatkozva kimentette távolmaradását, ezért a bíróság nem alkalmazott kényszerintézkedést ellene.

Csütörtökön derült ki a Fővárosi Bíróságon, hogy M. Róbert után egy újabb vádlottnak veszett nyoma a feltételezett bűnszervezetből, amelynek elsőfokú büntetőpere a védőbeszédekkel a befejezéséhez közeledik. M. Róbert elsőrendű vádlott - aki a vádirat szerint a bűnszervezetet vezette - három évig előzetes letartóztatásban volt, de aztán a törvény szerint legfeljebb csak házi őrizetbe helyezhették, ahonnan ez év januárjában szökött meg. Csütörtökön egy újabb vádlott nem jelent meg a tárgyaláson, és a munkahelyén sem volt. Ott azt mondta, hogy a bíróságra kell mennie, telefonja pedig ki volt kapcsolva.

A "Ragyás Tóni-ügy" néven is emlegetett ügyben 30 vádlott áll a bíróság előtt súlyos, élet elleni erőszakos bűncselekmények vádjával, de a vádiratban szó van védelmi pénzekről, tartozások behajtásáról, prostitúcióról, az ezekkel kapcsolatos illegális jövedelmek feletti ellenőrzésért folytatott erőszakos küzdelmekről, fegyveres leszámolásokról is.

Mindezek miatt az ügyész májusban elhangzott vádbeszédében tényleges életfogytiglant kért a bűnszervezet vezetőjére, a szökésben lévő Magyar Róbertre, akit többek között az alvilágban Ragyás Tóniként ismert személy megöletésével is vádolnak. A további 29 vádlott közül pedig 23 esetében indítványozott fegyházbüntetést az ügyész.