Horváth Csaba lett az MSZP fővárosi elnöke

Vágólapra másolva!
Horváth Csaba szocialista főpolgármester-jelöltet választotta a párt budapesti elnökévé az MSZP fővárosi küldöttértekezlete pénteken. Horváth szerint a következő hetekben megvizsgálják annak lehetőségét, hogyan tudnának együttműködni a többi ellenzéki párttal.
Vágólapra másolva!

Nagy többséggel Horváth Csabát, a szocialisták főpolgármester-jelöltjét választotta budapesti elnökké az MSZP fővárosi küldöttértekezlete péntek délután. Az MTI információi szerint 118 küldöttből Horváth Csabára 92-en voksoltak igennel és 26-an szavaztak ellene. Újraválasztották a küldöttek Molnár Zsolt ügyvezető alelnököt és Józsa István gazdasági alelnököt. A társadalompolitikai alelnök Alexa György lett.

Horváth Csaba a sajtótájékoztatón bejelentette: az új elnökség zéró toleranciát hirdet a visszaélésekkel szemben, és felkérik Pintér Sándor belügyminisztert, hogy az általa ígért, a politikusokkal szembeni eljárásokra vonatkozó új szabályokat minél hamarabb terjessze a parlament elé. Hozzátette: azt várják, hogy ezek az eljárások rövidek, gyorsak, szakszerűek és korrektek lesznek.

A szocialista főpolgármester-jelölt beszélt arról is, hogy a következő hetekben megvizsgálják az együttműködés lehetőségeit a szociáldemokrata, a liberális, a zöld, a mérsékelten konzervatív és a civil szervezetekkel, mert tárgyalnak mindenkivel, akik készek az összefogásra. Élő Norbert, a MSZP kőbányai szervezetének elnöke az [origo]-nak azt mondta: egy széles ellenzéki összefogás érdekében közös főpolgármester-jelölt állításában gondolkodik a budapesti MSZP, a szocialisták többek között az LMP-vel szeretnének közös jelöltet állítani.