Újabb vietnami drogültetvényt találtak a fővárosban

Vágólapra másolva!
Több rajtaütést hajtott végre az elmúlt három hét alatt a Budapesti Rendőr-főkapitányság kábítószerellenes osztálya: két marihuánaültetvényre csaptak le, és két drogfutárt is elfogtak. A vietnamiak által üzemeltetett ültetvényt egy családi házban rendezték be.
Vágólapra másolva!

Három hét alatt több mint 100 millió forint értékben foglaltak le kábítószert a rendőrök a fővárosban - számolt be a fogásokról Ródler Norbert őrnagy, a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) kábítószer-bűnözés elleni szolgálatának vezetője pénteki sajtótájékoztatóján. Mint mondta, vietnamiak által üzemeltetett marihuánaültetvényeket számoltak fel: egy 500 töves, nagyon jó minőségű ültetvényt a XVI. kerületben egy háromszintes családi házban, illetve a IV. kerületben egy 170 tőből álló, gyengébb minőségű ültetvényt egy csarnokban.

A XVI. kerületi drogfogásról Ródler elmondta: a korábbiakkal ellentétben - amikor az egész lakást átalakították - mostanában "meghagynak" egy lakószintet a drogtermesztők, hogy a ház kívülről lakottnak tűnjön és a bérbe vett ingatlan tulajdonosának se tűnjön fel semmi. A pinceszint és az emelet azonban ültetvénynek volt berendezve.

A IV. kerületi kapitányság viszont arról kapott bejelentést, hogy egy bérelt csarnokból kannabisz szagát érzi a többi bérlő. A rendőrök egy 170 töves ültetvényt találtak, a csarnokot egy hajléktalan férfi irataival bérelték ki. A rendőrség megfigyelte a csarnokot, és másnap megjelent a bérlő, egy 28 éves egyetemista férfi, aki a rendőrök láttán megpróbált elszökni, de néhány utcányira elfogták.

Egy vietnami férfi autójában ezen kívül 5 kilogramm marihuánát találtak a járőrök. A rendőrség két futárt is elfogott: egy Amszterdamból érkező nő vonaton, reklámszatyorban hozott Magyarországra 5 ezer ecstasy tablettát, 100 gramm kokaint és 1 kilogramm amfetamint, egy másik nő bőröndjében 3 kilogramm heroin volt.

Korábban több esetben is találtak a rendőrök vietnamiak által, bérelt ingatlanokban berendezett ületetvényeket. 2009-ben pár hét leforgása alatt hat ültetvényt találtak Budapest külső kerületeiben.