Börtönre ítéltek egy kaposvári rendőr kezére ütő németet

Vágólapra másolva!
Hatóság elleni erőszak miatt felfüggesztett börtönt kapott az a német férfi, aki igazoltatás közben ököllel rácsapott a vele szemben intézkedő rendőr kezére Kaposváron. A férfi védője még nem döntötte el, hogy fellebbezzen-e.
Vágólapra másolva!

Gyorsított eljárásban 1 év 2 hónap felfüggesztett börtönbüntetésre ítélt a Kaposvári Városi Bíróság egy német állampolgárságú férfit, aki az őt igazoltató rendőrökre támadt vasárnap Kaposváron. A 2 év próbaidőre felfüggesztett, kedden hozott ítélet nem jogerős.

A Kaposvári Nyomozó Ügyészség hivatalos személy elleni erőszak bűntette és könnyű testi sértés vétsége miatt állította bíróság elé a vádlottat - közölte a Somogy Megyei Főügyészség. A férfit a Dombóvári úton lévő MÁV teherpályaudvaron igazoltatták, az intézkedés közben azonban ellenszegült, az iratait nem adta át, s ököllel rácsapott az egyik rendőr kezére.

A rendőrök a férfit lefogták, majd őrizetbe vették. A bírósági ítélethirdetés után az ügyészség közölte: az ügyész helybenhagyta az ítéletet, a védő három nap gondolkodási időt kért, hogy eldöntse, fellebbezik-e.