Vágólapra másolva!
Három hónappal meghosszabbítaná az ügyészség a BKV-ügyben miatt letartóztatott H. Éva és L. Ottó előzetes letartóztatását.
Vágólapra másolva!

Központi Nyomozó Főügyészség kezdeményezte a BKV-ügyben meggyanúsított L. Ottó kommunikációs szakember és H. Éva előzetes letartóztatásának meghosszabbítását - közölte Fazekas Géza, a főügyészség szóvivője. Hagyó Miklós korábbi munkatársainak előzetes letartóztatását a szökés elrejtőzés, valamint az eljárás megnehezítésének veszélyére hivatkozva három hónappal hosszabbítanák meg. A BKV-ügy két gyanúsítottjának előzetes letartóztatása június 26-án jár le.

Hagyó Miklóst, L. Ottót és H. Évát május 14-én vették őrizetbe, amikor az új országgyűlés megalakulásával megszűnt Hagyó mentelmi joga, az új parlamentben ugyanis az MSZP-s politikus már nem szerzett mandátumot. A BKV-ügyben érintett Hagyót és két korábbi munkatársát bűnszervezetben elkövetett, különösen nagy vagyoni kárt okozó hűtlen kezeléssel gyanúsítja a rendőrség. (Hagyó őrizetbe vételéről itt olvashat részletesen.)

H. Évát már korábban meggyanúsította a BKV-ügyben a rendőrség bűnsegédként elkövetett hűtlen kezeléssel. Az újabb gyanúsítás szerint Hagyó volt szóvivője kihasználva pozícióját rábírta a BKV vezetőit, hogy "szükségtelen és indokolatlan" szerződéseket kössenek.

L. Ottó korábban Hagyó kommunikációs szakértőjeként dolgozott, a BKV-ügyben pedig először felbujtóként elkövetett hűtlen kezeléssel gyanúsították meg, májusban pedig azzal, hogy a BKV vezetőire nyomást gyakorolt, akik emiatt elintézték, hogy egy L. egy kommunikációs ügynökségnél névleg dolgozhasson, havonta mintegy kétmillió forintért. L. fizetését tulajdonképpen a BKV fizette, miután a kommunikációs ügynökség annyival többet számlázott ki a közlekedési cég felé. A rendőrség szerint L. utasításokat adott a BKV különböző szintű vezetőinek "szükségtelen és indokolatlan" szerződések megkötésére, amelyek a BKV-nak különösen nagy vagyoni hátrányt okoztak. (H. Éva és L. Ottó meggyanúsításáról és előzetes letartóztatásba helyezéséről itt olvashat részletesen.)