Mesterházy Ernő szigligeti pincéjében is találtak bizonyítékot a BKV-ügyhöz

Vágólapra másolva!
Házkutatást tartott a rendőrség és az ügyszség a BKV-ügyben Mesterházy Ernő szigligeti ingatlanjaiban és pincéiben, és bizonyítékokat foglaltak el. A múlt héten Hagyó Miklós korábbi tanácsadójának balatoni házában is találtak bizonyítékokat.
Vágólapra másolva!

Több mint 24 órán keresztül tartott házkutatást a Budapesti Rendőr-főkapitányság és a Központi Nyomozó Főügyészség közös nyomozócsoportja a Mesterházy Ernő volt főpolgármesteri főtanácsadó érdekeltségébe tartozó szigligeti ingatlanokban, valamint más szigligeti helyszíneken, ahol bizonyítékokat foglaltak le - értesült szerda délután az MTI. Mesterházy Ernőt a BKV-ügyben 163 millió forintos vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezeléssel gyanúsítja az ügyészség.

Fazekas Géza, a főügyészség szóvivője megerősítette: Szigligeten, a vár alatti műemléki területen Mesterházy Ernő előzetes letartóztatásban levő gyanúsított érdekeltségébe tartozó 5 ingatlanban és az ahhoz tartozó több emelet mély pincerendszerben tartottak házkutatást és onnan okiratokat, valamint számítástechnikai eszközöket foglaltak le.

Papp Gábor, Mesterházy Ernő ügyvédje kifogásolja, hogy nem értesítették sem őt, sem pedig ügyfelét a házkutatásról, s azt a gyanúsított három gyermeke jelenlétében hajtották végre órákon át. A védő utalt arra, hogy a büntetőeljárási törvény szerint lehetőleg reggel 6 és éjfél között kell végrehajtani a házkutatást, ami ebben az esetben egész éjszaka tartott. Az MTI-nek azt mondta: ezt az eljárást nem tudja mire vélni, és arra sem talál magyarázatot, hogy az intézkedés miért négy hónappal Mesterházy Ernő őrizetbe vétele után történt és erről miért a sajtóból kell értesülnie.

A szóvivő megerősítette azt is, hogy L. Ottó kommunikációs szakember balatoni nyaralójában is házkutatást tartottak még a múlt héten, Hagyó Miklós volt tanácsadójának lovasi ingatlanán is több bizonyítékot foglaltak le. Az ügyészség kedden kezdeményezte L. Ottó előzetes letartóztatásának meghosszabbítását. Fazekas Géza arról is beszámolt, hogy az eljárás során adatok merültek fel arra vonatkozóan, hogy egyes gyanúsítottak, illetve a hozzájuk kötődő személyek bizonyítékokat próbálnak eltüntetni.

Mesterházy Ernőt, Demszky Gábor személyes tanácsadóját a BKV több vezetőjével együtt február elején vette őrizetbe az ügyészség a BKV-üggyel kapcsolatban, már akkor is felbújtóként elkövetett hűtlen kezeléssel gyanúsították, előzetes letartóztatását pár nappal később a szökés, elrejtőzés, valamint a bizonyítási eljárás megnehezítésének veszélyére hivatkozva kezdeményezte a Fővárosi Főügyészség.