Nem egyformán emlékeznek a történtekre a Cozma-ügy vádlottjai

Vágólapra másolva!
Kést látott N. Győzőnél a Cozma-ügy tizedrendű vádlottja is a veszprémi gyilkosság estéjén. A Cozma-gyilkosság estéjén történtek miatt 25 ember áll garázdaság miatt a veszprémi bíróság előtt, többen egymásnak ellentmondóan emlékeznek a történtekre.
Vágólapra másolva!

Újabb vádlottak meghallgatásával folytatódott a veszprémi városi bíróságon szerdán a Cozma-gyilkosság estéjén történtek miatt garázdasággal vádolt 25 ember büntetőpere. K. Eugén tizedrendű vádlott - győri lakos, szlovák állampolgár - a 2009. február 8-án hajnalban történtekről annyit mondott: a két veszprémi (a B. testvérek) indítványozták, hogy Enyingről Veszprémbe menjenek szórakozni. Az eddigi vallomásokkal egyezően arról beszélt, hogy öt-hat kocsival mintegy huszonöten indultak el Veszprémbe.

A bíró felolvasta K. Eugén nyomozati vallomását, amelyből az tűnt ki, hogy Veszprémben a Patrióta lokálban "Csokin" (R. Sándor elsőrendű vádlott) és N. Győzőn (másodrendű vádlott) "látszott, hogy balhézni akarnak, keresik a balhét". K. Eugén a szerdai tárgyaláson viszont azt mondta, hogy ő ezt nem a helyszínen, hanem az azt követő napok televíziós tudósításai alapján állapította meg. Elmondása szerint R. János hatodrendű vádlott "fejbe legyintette" N. Győzőt a bárban, mondván: "mit csináltok ti itt". A szembesítésnél N. tagadta, hogy ez megtörtént volna.

K. Eugént szembesítették B. Iván kilencedrendű vádlottal is. K. kitartott amellett, hogy B. Iván és testvére, B. Csaba indítványozták a veszprémi bulizást, míg B. a múlt heti vallomásával egyezően azt mondta: R. János ötlete volt, hogy az Enyingről, R. házából távozni kívánó testvérpárral menjen az egész csapat szórakozni Veszprémbe.

A tizedrendű vádlott fenntartotta azt a vallomását is, hogy látott kést N. Győzőnél, míg a másodrendű vádlott ezt tagadta. A bírónő idézett P. Gábor negyedrendű vádlott nyomozati vallomásából, miszerint: R. Sándor és N. Győző sokat jártak külföldön, főleg Svájcban, "szinte össze voltak nőve". A bírónő kérdésére, hogy miért, mi okból jártak Raffaelék annyiszor külföldön, K. Eugén nem kívánt válaszolni. (Az ügyészség R. Sándort, N. Győzőt és Sz. Ivánt kitartottsággal is vádolja.)

A tizenkettedrendű vádlott, K. Henrik 29 éves pécsi lakos nyomozati vallomását a bírónő olvasta fel, miután a vádlott megtagadta a vallomástételt, sőt kérdésekre sem volt hajlandó válaszolni. A vádlott korábbi vallomása szerint a verekedésben nem vett részt. Kiabálást hallott, erre többekkel leszaladt az emeleti helyiségből az utcára, ahol két-három földön fekvő embert látott. A tárgyalás további vádlottak meghallgatásával csütörtökön folytatódik.

Marian Cozmát, az MKB Veszprém és a román kézilabda-válogatott tagját 2009. február 8-án hajnalban gyilkolták meg a veszprémi Patrióta lokál előtt, ahol nem sokkal korábban verekedés tört ki. A rendőrség szerint R. Sándor szúrta szíven Cozmát. Ivan Pesicet, a horvát válogatott és az MKB Veszprém kézilabdázóját a gyanú szerint N. Győző szúrta vesén, illetve ő rúgta fejbe a Cozma segítségére siető Zarkó Sesumot, a szerb válogatott és a veszprémi csapat kézilabdázóját is. A Cozma-ügyben csoportos garázdaság elkövetésével vádolt 25 ember büntetőpere múlt szerdán kezdődött meg a Veszprém Városi Bíróságon.