Vágólapra másolva!
Leváltják az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) vezetőjét az MTI több forrásból megerősített információi szerint. A szervezet élére Bakondi Györgyöt nevezik ki, aki 2002-ig vezette az OKF-et, néhány hete pedig miniszteri biztos, aki az árvízi védekezésért felel.
Vágólapra másolva!

Távozik posztjáról Tatár Attila tűzoltó altábornagy, az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) vezetője, aki 2003 óta irányította a szervezetet - értesült az MTI több, névtelenséget kérő forrásból. A tűzoltóság és a polgári védelem szakmai felügyeletét ellátó szervezet új vezetője július elsejétől Bakondi György lesz.

Bakondit néhány hete az árvízi védekezésért felelős miniszteri biztossá nevezte ki Orbán Viktor kormányfő, korábban pedig már dolgozott az OKF vezetőjeként. Az OKF-et 2000. január elseje és 2002. december 9-e között vezette. Ekkor váltotta le Lamperth Mónika, a Medgyessy-kormány belügyminisztere azonnali hatállyal.

Az indok az volt, hogy a testület gazdálkodása során számottevő hiányt termelt, illetve a Kormányzati Ellenőrzési Hivatal vizsgálatának eredménye, amely megállapította a főigazgató felelősségét a martinsalakból épült házak újjáépítésében. Lamperth 2003 elején nevezte ki Bakondi helyére Tatár Attila tűzoltó altábornagyot, azóta Bakondi ügyvédként dolgozott.

Az MTI szerint a személycserét csütörtökön jelenti be Pintér Sándor belügyminiszter a csütörtöki állománygyűlésen. Ezen részt vesznek majd a megyei katasztrófavédelmi igazgatók, az önkormányzati tűzoltóságok parancsnokai és a polgári védelem vezetői is.