Két órát kell várni a röszkei határátkelőnél

Vágólapra másolva!
Hatalmas torlódás alakult ki a nyugatról hazatérő vendégmunkások miatt, akár két órát is kell várni a röszkei határátkelőnél. A rendőrség a tompai, vagy a tiszaszigeti átkelőt ajánlja az országból dél felé távozóknak.
Vágólapra másolva!

Folyamatos a torlódás a röszkei határátkelő kilépő oldalán, a hétvégén akár kétórás várakozásra is számítaniuk kell azoknak, akik itt akarják elhagyni Magyarországot.

Szenti Szabolcs, a Csongrád megyei rendőrség szóvivője szerint szombaton egész nap, vasárnap pedig késő estig kell hosszú várakozással számolni, mivel Nyugat-Európából sok vendégmunkás tart hazafelé szabadságra. Az átkelőn az egyébként rendelkezésre álló öt sáv mellett továbbiakat is megnyitottak.

Az államhatár felé "rendkívül intenzív" az M5-ös autópálya forgalma, ezért a közlekedőktől fokozott óvatosságot kérnek. A gyorsabb határátlépés érdekében célszerű a tompai átkelőt választani, de magyar és szerb állampolgárok a naponta 8 és 18 óra között nyitva tartó tiszaszigeti átkelőt is igénybe vehetik - mondta a szóvivő.