Összeverekedett két család Faddon

Vágólapra másolva!
Két tizenéves konfliktusa miatt annyira összeveszett két család a Tolna megyei Faddon, hogy összverekedtek egymással. Kaszát, kést, baltát használtak. A rendőrség akadályozta meg a verekedés elfajulását.
Vágólapra másolva!

Kaszával, baltával, késsel támadt egymásra két család vasárnap a Tolna megyei Faddon. A verekedésnek a rendőrök vetettek véget - közölte a szekszárdi rendőrkapitányság.

Az eset előzménye az volt, hogy egy 15 éves faddi fiú szóváltás után az utcán megvert egy 18 éves helyi fiút, aki könnyebb sérüléseket szenvedett. A fiú hozzátartozói ezután együtt vonultak a bántalmazó fiú családjának a házához, és kérdőre vonták.

Ezután támadt a két család egymásra. A 15 éves fiú kaszával harcolt, a többiek kést, baltát használtak. A konfliktus elfajulását a helyszínre érkező körzeti megbízott akadűlyozta meg, később megérkezett az erősítés is. A történtek óta folyamatos járőrszolgálatot tartanak fenn Faddon.

A szekszárdi kapitányságon nyolc embert hallgattak ki. A 15 éves fiút súlyos testi sértés kísérletével és felfegyverkezve elkövetett garázdasággal gyanúsítják. Nem ez az első ellene folyó eljárás: több más bűncselekmény, köztük rablás miatt is folyamatban lévő büntetőügye van. A rendőrség kezdeményezte a fiú előzetes letartóztatását, de a szekszárdi városi ügyészség ezt nem látta indokoltnak.