Leváltották Falus Ferenc országos tiszti főorvost

Vágólapra másolva!
Az egészségügyért felelős miniszter, Réthelyi Miklós indoklás nélkül leváltotta posztjáról Falus Ferenc országos tiszti főorvost, akinek közszolgálati jogviszonya is megszűnik. Az új főorvos a Nyugat-dunántúli Regionális Intézetet vezetője, Paller Judit lesz.
Vágólapra másolva!

Felmentette posztjáról Falus Ferenc országos tiszti főorvost Réthelyi Miklós a Nemzeti Erőforrás Minisztérium (NEFMI) vezetője. A tárca közleménye szerint a miniszter megszüntette Falus kormánytisztviselői jogviszonyát is. A közlemény nem indokolja a lépést, csak azt írják, a törvény szerint az ilyen intézkedés indoklást nem igényel.

A távozó főorvost háromhavi illetményének megfelelő összeg illeti meg végkielégítésként. Ezen felül további négyhavi illetmény jár neki, mert úgy szüntették meg a közszolgálati jogviszonyát, hogy már kevesebb, mint 5 éve van hátra a nyugdíjkorhatár eléréséig.

Az Országos Tisztiorvosi Hivatalt a jövőben Barnóczy Sándorné Paller Judit regionális tiszti főorvos fogja vezetni, akit Szócska Miklós egészségügyi államtitkár szerdán, sajtótájékoztatón mutat be. Paller 1991-től az ÁNTSZ Győr-Moson-Sopron Megyei Intézetének helyettes megyei vezetője volt, 2002. szeptember 1-től tiszti főorvos. 2007-től vezette a Nyugat-dunántúli Regionális Intézetet.