Staudt Gábor lehet a Jobbik főpolgármester-jelöltje

Vágólapra másolva!
Várhatóan Staudt Gábor lesz a Jobbik főpolgármester-jelöltje - írta szerdán a Magyar Nemzet. Horváth Csaba, az MSZP főpolgármester-jelöltje a Népszavának adott interjúban azt mondta: nem lép vissza a főpolgármesteri jelöltségtől bárkit is indít az LMP.
Vágólapra másolva!

Staudt Gábor lesz a Jobbik főpolgármester-jelöltje - értesült a párthoz közeli forrásokból a Magyar Nemzet. A lap szerint Gyöngyösi Márton neve is felmerült, de végül Staudt mellett döntöttek, mivel a képviselőnek már van önkormányzati tapasztalata, 2006 óta Budafok-Tétényben a kulturális, sport és turisztikai bizottság elnöke. Staudt egyike annak a négy képviselőnek, akiknek tevékenységét nemzetbiztonsági szempontból kockázatosnak ítélték a "C" típusú átvilágításon.

Horváth Csaba, az MSZP főpolgármester-jelöltje nem lép vissza a jelöltségtől bárkit is indít az őszi önkormányzati választásokon az LMP - erről a politikus beszélt a Népszavának adott interjúban. Horváth arra a kérdésre, hogy visszalép-e az LMP javára, azt mondta: "a tömör válasz: nem. A bővebb válasz: határozott nem". Horváth június végén az LMP-nek írt nyílt levelében azt írta, hogy a két párt közösen támogasson egy független főpolgármester jelöltet. Horváth akkor azt írta, hogy kész lemondani a jelölésről, majd Bárándy Pétert, Vágó Istvánt és Kuncze Gábort ajánlotta az LMP figyelmébe.