Fegyházra ítéltek két férfit egy 16 éves lány eladásáért

Vágólapra másolva!
 
Vágólapra másolva!

Jogerősen 5, illetve 7 és fél év fegyházbüntetésre ítélt a Győri Ítélőtábla csütörtökön két férfit, akik még 2008-ban kötöttek egymással üzletet egy 16 éves, állami gondozásból megszökött lány eladásáról. A 35 éves Kalányos Zoltán 2008 februárjában, 80 ezer forintért vásárolta meg az akkor 16 éves lányt a másik vádlottól, Horváth Istvántól, akivel abban egyezett meg, hogy az átvételkor 20 ezer forintot kifizet, a többit pedig a lány 18. életévének betöltése után egyenlíti ki. A lányt egy apartmanházba vitte és telefonon több embernek felajánlotta szexuális szolgáltatásokra, az üzlet azonban nem jött létre.

Kalányos kocsijában ugyancsak 2008 februárjában, rendőrségi ellenőrzés során, jelentős mennyiségű kábítószert találtak. Miután előzetes letartóztatásba helyezték, kérésére az élettársa egy testápoló flakont küldött be neki a büntetés-végrehajtási intézetbe. A flakonban a vádlott korábban kábítószert rejtett el. Az asszony - állítása szerint - nem tudta, hogy mi van a flakonban. A küldemény azonban nem ért célba, mert a bv-intézetben a csomag átvizsgálásakor az elrejtett kábítószert megtalálták.

Az első fokon eljáró Zala Megyei Bíróság Kalányos Zoltánt emberkereskedelem és kábítószerrel való visszaélés miatt bűnösnek találta, így 7 és fél év fegyházbüntetésre ítélte, illetve nyolc évre eltiltotta a közügyektől. Az ítéletet a Győri Ítélőtábla helybenhagyta. Horváth István esetében azért súlyosított a Győri Ítélőtábla, mert úgy foglalt állást, a vádlott annak tudatában adta el a 16 éves lányt, hogy a vevő prostituáltnak szánja.