Összekaptak a parlamentben Meggyes Tamás mentelmi jogán

Vágólapra másolva!
Összekaptak a fideszes és jobbikos képviselők a parlament hétfői ülésnapján, amikor Meggyes Tamás esztergomi polgármester mentelmi jogáról kellett dönteniük. A jobbikos Novák Előd azt kiabálta: "Lógjon!", de szerinte ezt a jog felfüggesztésére értette.
Vágólapra másolva!

"Lógjon!" - a fideszes L. Simon László szerint ezt kiabálta Novák Előd, a Jobbik képviselője a parlament hétfő ülésnapján, mielőtt a fideszes Meggyes Tamás mentelmi jogának kiadásáról szavaztak. A Jobbik képviselője ezt nem tagadta. Mint mondta, a mentelmi jog felfüggesztésével kapcsolatban tette a megjegyzését, ezért kiabálta, hogy "függesztődjék fel, azaz lógjon". Hozzátette, hogy a bekiabálás "klasszikus parlamenti műfaj", és pártja nem bünteti "a radikalizmust, a szókimondást, a humornak ezt a formáját". Lázár János, a Fidesz frakcióvezetője azt javasolta: az ügyre a házbizottság ülésén térjenek vissza.

Az országgyűlés úgy döntött, hogy fenntartja Meggyes Tamás esztergomi polgármester mentelmi jogát, és így döntöttek egy másik fideszes politikus, Szekó József esetében is. Mindkét politikus ellen rágalmazás miatt tettek feljelentést. Meggyes Tamás kiadását a Jobbik és az LMP, Szekó Józsefét csak a Jobbik támogatta.