A kormány segítségét kérik a Szikszón demonstráló árvízkárosultak

Vágólapra másolva!
Háromszázan demonstráltak kedden este Szikszón azt követelve, hogy a kormány ne hagyja cserben az önhibájukon kívül bajba jutottakat. A szocialista polgármester szerint a kormány a nem segít az embereknek helyreállítani a sérült házakat.
Vágólapra másolva!

Több mint háromszáz árvízkárosult demonstrált a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Szikszón kedd este azt követelve, hogy a kormány ne hagyja cserben az önhibájukon kívül bajba jutottakat. A rendezvényre meghívták Bakondi Györgyöt, a katasztrófavédelmi főigazgatóság újonnan kinevezett vezetőjét, az árvízi védekezést koordináló miniszteri biztost is, ő nem jelent meg.

Szikszón mintegy négyszáz ingatlan károsult május közepén, miután a településen átvezető Vadász patak méteres vízzel árasztotta el a házakat. Hat épület dőlt össze, és mintegy négyszáz megsérült. Füzesséri József (MSZP) polgármester szerint a Fidesz-KDNP vezette kormány a magáningatlanokban keletkezett szerkezeti károkat nem téríti meg. Ez Szikszón azt jelenti, hogy a hat összedőlt ház kivételével mindenkinek a saját költségén kell helyreállítania házát.

A polgármester szerint a családok önhibájukon kívül kerültek ebbe a helyzetbe, ezért mélyen igazságtalannak és megengedhetetlennek tartja ezt a döntést, ráadásul a kormány elvégeztette a magáningatlanokban a kárfelmérést. Ezzel is illúziót keltve az emberekben: számíthatnak a magáningatlanokban történt károk megtérítésére - tette hozzá.