Nem jelentette időben az üzemzavart a BorsodChem

Vágólapra másolva!
Üzemzavar miatt leállt a termelés a kazincbarcikai BorsodChem Zrt. TDI gyárában, a gyár közleménye szerint a meghibásodás nem okozott személyi sérülést, és a környezet sem károsította az üzemzavar. A gyár csak másfél nap után jelentette az üzemzavart, ezért a katasztrófavédelem vizsgálatot indít.
Vágólapra másolva!

Üzemzavar miatt július 12-én leállt a termelés a kazincbarcikai BorsodChem Zrt. TDI gyárában - közölte az MTI-vel a társaság, amely közleménye szerint saját belső erőforrásainak mozgósításával minden szükséges intézkedést megtett. A cég szerint személyi sérülés nem történt, és az üzemzavar miatt környezeti kár nem keletkezett, de további részleteket nem közöltek, arra a kérdésre sem válaszoltak, hogy mennyi időre állt le a termelés. A cég az üzemzavarról értesítette a környezetvédelmi és egészségügyi hatóságokat - olvasható a közleményben.

Szentes György, az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság szóvivője az üzemzavar kapcsán az MTI-nek elmondta: a katasztrófavédelem országos főigazgatója vizsgálatot indított az ügyben, mert a hatályos jogszabályok szerint egy ilyen veszélyes üzemnek egy esetleges üzemzavar esetében azonnali hatállyal kellett volna tájékoztatnia az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóságot, annak is a Borsod megyei területileg illetékes hatóságát.