Hazaérkeztek az USA-ban hajóbalesetet szenvedett diákok

Vágólapra másolva!
Kedden este leszállt a schwechati reptéren az a gép, amelyen az a 11 magyar diák és kísérőik utaztak, akik múlt szerdán hajóbalesetet szenvedtek az Egyesült Államokban. A diákokat szüleik várták a reptéren.
Vágólapra másolva!

"Mindannyian megvagyunk" - mondta az egyik kísérő tanár, amikor kedden este hazaérkeztek azok a mosonmagyaróvári diákok, akik múlt hét szerdán hajóbalesetet szenvedtek Philadelphiában - írja a kisalföld.hu. A diákokat szüleik várták a reptéren, többen a könnyeikkel küzködtek a lap szerint, de amikor megérkeztek a diákok, a jelenlévők megrohamozták a kijáratot. A várakozó szülők nem akartak nyilatkozni a sajtónak, sőt gyerekeiket is védték az újságírók kérdéseitől.

Azt még nem lehet tudni, hogy a balesetben elhunyt két diák holttestét mikor szállítják haza. Mosonmagyarórvár polgármestere, Szabó Miklós szintén kiment a reptére és azt nyilatkozta, hogy a hazaérkező diákok pszichológus segítségét kérhetik. A polgármester azt is elmondta, hogy a két gyászoló családnak is felajánlotta a segítségét, de ők csupán annyit kértek, hogy az önkormányzat segítsen nekik a gyászszertartás megszervezésében.

A mosonmagyarórvári diákcsoport július 2-án érkezett az Egyesült Államokba, ahol egy nyelvi programban vettek részt. Múlt hét szerdán azonban, városnézés közben a turistahajójuk motorhiba miatt leállt, egy éppen arra haladó uszály pedig beléjük ment. A balesetben két diák, egy 16 éves lány és egy 20 éves fiú eltűnt, holttestüket pénteken találták meg a Delaware folyóban. A balesetről bővebben itt olvashat.