Negyven feleslegnek talált szerződést bontott fel az NFÜ új vezetése

Vágólapra másolva!
A Magyar Nemzet információi szerint felesleges tanulmányok megírásáról szóló, szükségtelen szolgáltatást megrendelő ügyvédi és tanácsadói szerződések sorára bukkant az uniós pénzek elosztásáról döntő Nemzeti Fejlesztési Ügynökség új vezetése. Az ellenőrzések után az összesen száztíz átvizsgált szerződés közül negyvenet felbontottak.
Vágólapra másolva!

Az uniós pénzek elosztásáért felelős Nemzeti Fejlesztési Ügynökség (NFÜ) új vezetése egy átfogó vizsgálatot követően negyven tanácsadói és ügyvédi szerződést bontott fel - írja a csütörtöki Magyar Nemzet forrása megnevezése nélkül. A lap információi szerint összesen 110 szerződést vizsgáltak meg abból a szempontból, valóban szükség volt-e a megrendelt szolgáltatásokra. A Magyar Nemzet úgy tudja, hogy az ellenőrzés során számos olyan tanácsadói szerződésre bukkantak, amelek felesleges tanulmányok megírására vonatkoztak, és arra is volt példa, hogy ugyanolyan vagy nagyon hasonló témában kérte külső tanácsadók segítségét az NFÜ.

Szerződést bontott a jelenleg Petykó Zoltán vezette NFÜ az ellenőrzés után többek közt a HBt nevű szervezetfejlesztő tanácsadó céggel, a VitalPro Vezetési Tanácsadó és Szolgáltató Kft-vel, valamint megszüntették az IFUA Horváth & Partners KFT. szerződését is, mert szolgáltatásait nem látták szükségesnek - olvasható a napilapban.