Vádemelést javasol a rendőrség a nemzetvédelmi egyetem rektora ellen

Vágólapra másolva!
Vádemelést javasolt befolyással üzérkedés gyanúja miatt a Zrínyi Miklós Nemzetvédelmi Egyetem korábbi rektora, és két társa ellen a Nemzeti Nyomozó Iroda.
Vágólapra másolva!

Befejezte a nyomozást a Nemzeti Nyomozó Iroda a Zrínyi Miklós Nemzetvédelmi Egyetemen volt rektora, Szabó János és két társa D. László és Cs. István ellen. A nyomozók vádemelést javasoltak a Fővárosi Főügyészségnek. Szabó János és Dejőczi László februártól júniusig előzetes letartóztatásban voltak, jelenleg lakáselhagyási tilalom van ellenük érvényben.

A gyanú szerint az egykori rektor felajánlotta a segítségét a DHL magyar leányvállalatának vezetőinek, amikor a cég futárai fegyver- és drogkereskedelmi ügybe keveredtek, Szabó azt mondta, hogy kapcsolatai segítségével elsimítja az ügyet. Szabó a gyanú szerint ezért ellenszogáltatást várt el (erről bővebben itt olvashat).

Szabó János rektori megbízása már megszűnt, helyére Hende Csaba honvédelmi miniszter Deák János miniszteri biztost nevezte ki, így a rektori teendőket jelenleg ő látja el.