Egy csónakban próbált Szerbiába jutni egy feledékeny német

Vágólapra másolva!
Mivel nem voltak iratai, egy motorcsónakban elbújva próbált meg átjutni a szerb-magyar határon egy német férfi Röszkénél. A csónakot vontató kisteherautót a felesége vezette, ellene embercsempészet miatt indult eljárás.
Vágólapra másolva!

Egy motorcsónakban megbújt német férfit és egy kutyát találtak a Szegedi Határrendészeti Kirendeltség munkatársai a röszkei határátkelőnél péntek délután - közölte a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság. A határátkelőhelyen egy német nő jelentkezett kilépésre egy kisteherautóval, ami egy tréleren egy motorcsónakot vontatott. Ebből a csónakból került elő az ellenőrzés során a nő férje és a család kutyája.

A határrendészek a két német állampolgárt előállították. Kiderült, egy Hannover melletti kisvárosból indultak útnak Újvidékre, azonban a nő személyi igazolványán kívül minden más iratukat otthon felejtették. Amikor erre rájöttek, úgy döntöttek, hogy nem fordulnak vissza, hanem megpróbálkoznak a határátlépés ezen módjával. A német nő ellen embercsempészés gyanúja miatt eljárás indult, a férfi ellen szabálysértési feljelentést tettek.