Túl van az életveszélyen a katapultból kiesett fesztiválozó

Vágólapra másolva!
A közvetlen életveszélyen már túl van, de még mindig súlyos állapotban van az a férfi, aki pénteken esett ki a katapultból a Hegyalja fesztiválon. A 21 éves fiatalra még több műtét vár, az arcát is helyre kell állítani.
Vágólapra másolva!

Túl van a közvetlen életveszélyen, de továbbra is súlyos az állapota annak a fiatalnak, aki kiesett a katapultból pénteken este a Hegyalja fesztiválon a rakamazi Tisza-parton. A 21 éves pilisi férfit a nyíregyházi Jósa András Kórház intenzív osztályán ápolják.

Adorján Gusztáv, a kórház igazgatója szerint a férfi végtag-, arc- és koponyatörést szenvedett. Bal karját már megműtötték. A korábbi információkkal ellentétben nem a jobb, hanem a bal combcsontja tört el, ezt várhatóan kedden fogják műteni, később arcrekonstrukciós operáció is vár rá. Az igazgató szerint jelenleg intenzív osztályon ápolják, lélegeztetik, állapota súlyos, de már nincs közvetlen életveszélyben.

Az ügyben a Nyíregyházi Rendőrkapitányság rendelt el nyomozást foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés gyanújával. A rendőrség már lefoglalta a katapultülést - amelyből 14 méter magasan esett ki a fiatal -, megvizsgálják a szerkezetet, az összes dokumentációt, illetve a műszaki vizsgáról és a működtető személyzet vizsgáiról szóló igazolásokat is.