Robbanás történt egy mosonmagyaróvári lakásban

Vágólapra másolva!
Egy ember sérült meg abban a robbanásban, amely szerda reggel történt egy mosonmagyaróvári lakásban. A légnyomás még az utca túloldalán lévő üzlet ablakait is betörte. Feltehetően gázrobbanás történt.
Vágólapra másolva!

Ki kellett költöztetni a lakókat abból a mosonmagyaróvári épületből, ahol szerdán reggel robbanás történt egy lakásban. A detonációban egy ember sérült meg súlyosan. Az épület földszintjén üzletek vannak, az emeleten három lakás, a robbanás ezek egyikében történt.

A detonáció pontos oka egyelőre nem ismert, a tűzoltók épségben hoztak ki egy gázpalackot az egyik lakásból. Feltehetően a gázpalack szivárgott, és a lakást megtöltő gáz robbanhatott be. A lakásban élő nőt súlyos égési sérülésekkel vitték a győri kórházba. A két másik lakás lakói számára az önkormányzat biztosít átmeneti szállást.

A statikus szakértő veszélyesnek nyilvánította az épületet, ezért az ott lakóknak ki kell költözniük. A robbanás erejére jellemző, hogy a házzal szemközti üzlet kirakatát is betörte a légnyomás. A rendőrség gondatlanságból elkövetett közveszélyokozás miatt indított eljárást.