Eltemették az amerikai hajóbaleset egyik áldozatát

Vágólapra másolva!
Csütörtökön eltemették az amerikai hajóbaleset egyik magyar áldozatát Mosonmagyaróváron. A 16 éves lány temetésén több százan vettek részt.
Vágólapra másolva!

Eltemették csütörtökön Mosonmagyaróváron azt a 16 éves helyi lányt, aki két héttel ezelőtt halt meg az Egyesült Államokban, amikor a Delaware folyón uszállyal ütközött és elsüllyedt a kirándulóhajó, amellyel a magyar diákcsoport utazott. Több százan kísérték utolsó útjára a gimnazistát, akit fehér koporsóban, evangélikus szertartás szerint temettek el.

Az elhunyt diák a helyi Kossuth Lajos Gimnáziumba járt, az iskola igazgatója, Hansági Károly búcsúztató beszédében azt mondta: különösen fájdalmas a gyász, ha az idősebbek temetik a fiatalt, a sebeket pedig csak a hit és az idő gyógyíthatja be.

A diákcsoport - amely háromhetes nyelvi kurzusra utazott a tengerentúlra - július 7-én szenvedett balesetet Philadelphiában; a műszaki hiba miatt a folyón veszteglő kirándulóhajójuknak egy uszály ütközött. A mosonmagyaróvári csoport két tagja - a 16 éves lány és egy 20 éves fiú - eltűnt; a holttestüket két nappal később találták meg, a helyszín közelében.