Hvg.hu: Állami megbízásokat kapott Pintér Sándor volt cége

Vágólapra másolva!
Állami cégeknél, többek között a Magyar Fejlesztési Banknál kapott szerződéseket Pintér Sándor belügyminiszter volt cége, a Civil Biztonsági Szolgálat Zrt. - értesült a Hvg.hu. Pintér Sándor márciusban, miniszteri kinevezése előtt adta el a többmilliárdos forgalmú céget.
Vágólapra másolva!

Pintér Sándor volt cége, a a Civil Biztonsági Szolgálat (CBSZ) Zrt. őrzi a Magyar Fejlesztési Bankot (MFB) - értesült a Hvg.hu. A lap úgy tudja, a június 17-i vezetőcserét követő átadás-átvételt már a CBSZ emberei biztosították. Az MFB nem árulta el a Hvg.hu-nak, milyen időre és mekkora összegért kapott munkát az őrző-védő cég.

A bank szóvivője, Nyiri János azt mondta a Hvg.hu-nak, hogy az őrzés-védelem bizalmi kérdés, s ezzel a gazdaság összes szereplője tisztában van, maguk a szakmabeli cégek is. "Az MFB és a portfóliójába tartozó cégek közül még négy, tehát összesen öt cég őrző-védő feladatait látja el a Civil Biztonsági Szolgálat Zrt." - mondta. A lap szerint ezek közé tartozik a Kincsem Park is.

Pintér Sándor márciusban adta el a CBSZ-t, valószínűleg várható minsizteri kinevezése miatt. A többmilliárdos forgalmú, a magyar piacon rendkívül erős pozíciókkal rendelkező vállalatot egy januárban alapított, ötmilliós tőkéjű cég vette meg, amelynek egyedüli tulajdonosa eddig csak egy veszteséges kisvállalkozásban volt érdekelt (az ügy részleteiről ebben a cikkünkben olvashat bővebben). Pintér vagyonbevallása szerint 1,8 milliárd forintot kapott volt cégeiért, az összeg nagy része feltehetően a CBSZ eladásából származik.