Könnyek között búcsúzott el a Duna Tv-től Cselényi

Vágólapra másolva!
Élő adásban, a Piramis együttes Szállj fel magasra című számára, könnyek között búcsúzott el a Duna Televízió munkatársaitól Cselényi László elnök, akire az utóbbi hetekben komoly nyomás nehezedett a csatorna több vitatott szerződése miatt.
Vágólapra másolva!

A Kívánságkosár című műsorban élő adásban búcsúzott el a Duna Televízió munkatársaitól Cselényi László elnök, aki csütörtökön távozik a posztjáról. Cselényi a múlt héten mondott le az elnökségről arra hivatkozva, hogy az új médiatörvény - amelyet várhatóan csütörtökön fogad el a parlament - elveszi a csatorna függetlenségét (erről bővebben itt olvashat).

Távozásához köze lehet annak is, hogy kényelmetlen helyzetbe került a televízió külsős szerződései miatt, amelyek a kuratórium fideszes és KDNP-s kurátorai szerint felvetik a hanyag, súlyosabb esetben a hűtlen kezelés gyanúját. A szerződésekről az [origo] is több cikket közölt, szerdán megjelent cikkünket itt találja.

Cselényi csütörtökön a munkatársak gyűrűjében, a fényképeiből összeállított tabló előtt elcsukló hangon, könnyek között búcsúzott munkatársaitól, akik láthatóan szintén meghatottak voltak. A távozó elnök díjakat adott át, majd a köszöntők után a munkatársak a Piramis Szállj, szállj fel magasra című száma közben egyesével köszöntek el tőle.