Még mindig kapja fizetését a vesztegetéssel vádolt minisztériumi vezető

Vágólapra másolva!
Bár a hivatali vesztegetés miatt első fokon felfüggesztett börtönre ítélt Borovszky Tímeát, az oktatási tárca egykori főosztályvezetőjét még tavaly felfüggesztették állásából, fizetését továbbra is kapja - írja a Magyar Nemzet. A lap szerint a Nemzeti Erőforrás Minisztériumtól kapja a fizetését, havi csaknem 600 ezer forintot.
Vágólapra másolva!

Még mindig minisztériumi alkalmazásban áll Borovszky Tímea - írja a Magyar Nemzet. Az Oktatási és Kulturális Minisztérium (OKM) korábbi esélyegyenlőségi főosztályvezetőjét májusban hivatali vesztegetés miatt két év felfüggesztett börtönre ítélte a bíróság. Az ítélet még nem jogerős, a vád és a védelem is fellebbezett.

Borovszkyt a vesztegetési botrány kipattanása után, tavaly márciusban függesztették fel állásából az akkor Hiller István vezette Oktatási és Kulturális Minisztériumnál, azóta nem végezhet munkát. Mivel azonban továbbra is alkalmazásban áll, továbbra is kapja havi csaknem 600 ezer forintos fizetését. A Magyar Nemzet szerint a kormányváltás óta hivatalosan a Nemzeti Erőforrás Minisztérium (NEFMI) alkalmazásában áll Borovszky.

A Magyar Nemzetnek a NEFMI megerősítette, hogy Borovszky továbbra is alkalmazásban áll. Az ügyben később történhet változás, az esélyegyenlőségi főigazgatóság ugyanis szerintük hamarosan átkerül Balog Zoltán, illetve a Közigazgatási és Igazgságügyi Minisztérium társadalmi felzárkóztatásért felelős államtitkárságához. A személyi döntéseket majd a terület új gazdája határozza meg - írja a lap.

Az ügyről bővebben korábbi cikkünkben olvashat.