Vágólapra másolva!
Szeptember végéig meghosszabbították Hunvald György és Gál György, az erzsébetvárosi ingatlanpanama két gyanúsítottjának előzetes letartóztatását. Az erzsébetvárosi polgérmestert és a kerületi gazdasági bizottság korábbi elnökét is azzal gyanúsítják, hogy részt vett a nagy értékű önkormányzati ingatlanok áron aluli értékesítésében. Különösen nagy kárt okozó, üzletszerűen, bűnszervezet tagjaként elkövetett csalás bűntette és más bűncselekmények miatt tart a nyomozás, már 2008 vége óta.
Vágólapra másolva!

Két hónappal, szeptember 27-ig hosszabbította meg a bíróság a héten Gál György, az erzsébetvárosi ingatlanpanama egyik gyanúsítottjának előzetes letartóztatását. A férfi fellebbezett a döntés ellen. Gál a kerület gazdasági bizottságának volt az elnöke, a gyanú szerint része volt abban, hogy több VII. kerületi ingatlan jóval áron alul kerülhetett magánkézbe az önkormányzattól.

Pénteken Hunvald György, a VII. kerület polgármestere előzetes letartóztatásának október 12-ig történő meghosszabbításáról is döntött a bíróság. A döntés ellen Hunvald is fellebbezett, így az még nem jogerős. Hunvald 2009 februárja óta van előzetes letartóztatásban, több bűncselekménnyel gyanúsítják.

A nyomozás érdemi része már lezárult, csak az iratismertetés van hátra. Az erzsébetvárosi ingatlanpanamaként elhíresült, VII. kerületi ügyben különösen nagy kárt okozó, üzletszerűen, bűnszervezet tagjaként elkövetett csalás bűntette és más bűncselekmények miatt folyt nyomozás 2008 vége óta. A gyanú szerint hamis értékbecslést készítő ingatlanbecslő segítségével áron alul adtak el önkormányzati ingatlanokat.

Az ingatlanpanama ügyének 27 gyanúsítottja van, köztük Hunvald György, a kerület polgármestere, Gál György, a kerületi képviselőtestület gazdasági bizottságának és Kardos Péter, a pénzügyi bizottság volt elnöke, valamint az értékbecslő is. Czibula Csaba, volt VII. kerületi önkormányzati képviselőt elfogatóparancs alapján keresik. A nyomozás érdemi része nyáron befejeződött, az iratismertetés várhatóan augusztusban kezdődik.